Zeo-Concept
Senaste nytt

Följ oss och se våra tankar och idéer kring hur vi använder och testar vår Zeolit


2019-03-15

Ny Video Blogg

Zeo-Concept tar nästa steg i cyberrymden och drar igång en video blogg. Här kan du följa oss och våra innovationer för ett mer hållbart sätt att göra saker. Vi kommer titta på stora som små problem i vardagen för såväl privata aktörer som stora kommuner och företag. I första avsnittet så pratar Oscar om en personlig erfarenhet kring ett växande problem där vi kan vara en del av lösningen. Varje år så förbrukar vi mer vatten än vad vi skapar under jorden. Detta om vi fortsätter kommer att skapa stora problem för odling och allt vad det innebär. Det är allas ansvar att göra vad man kan för en lösning, den lilla tomten till den stora kommunen och lantbrukaren bör alla ta samma ansvar. Vi vet att inom odling så kan vi minska vattenförbrukningen och kemikaler med 5 gånger, det blir otroligt stora mängder vatten om alla hjälps åt och vårt grundvatten kommer kunna återhämta sig. Följ oss gärna på youtube eller facebook för att se vad vi tar upp nästa gång.

2019-03-05

Grönt gräs hela sommaren utan vatten!

Grundvattnet i Sverige sjunker för varje år som går, det beräknas fortsätta göra det ett par år till framöver. Detta innebär att vi alla måste spara på det grundvatten som finns och som produceras. Grundvatten fylls på när snö och nederbörd blir tillräckligt för att mätta marken och sen rinna igenom och fylla på reservoarerna en bra bit under mark. Många kommuner har inför 2019 redan nu gått ut med ett generellt bevattningsförbud för att spara på grundvattnet och säkerställa att vatten räcker till hygien och konsumtion istället för till gröna gräsmattor. Detta är såklart en tråkig nyhet för såväl miljön som för oss som tycker om gröna ytor under sommaren. Vi har gjort flera storskaliga och även mindre praktiska tester med vår Zeolit och dess förmåga att ta till vara och dosera ut vatten i din gräsmatta. Resultaten är tydliga, vid vårens start så sprider man enkelt ut ca 1kg/kvm i två omgångar (totalt 2kg/kvm). Detta binder över 1,5 liter vatten/Kvm som sen doseras ut per automatik efter rötternas behov vid torka och värme. Regn och nederbörd rinner inte igenom på en gång utan dina rötter får tillgång till det lilla vatten som naturen erbjuder under sommarhalvåret medans överskottet blir till nytt grundvatten. Resultatet blir en grön och välmående gräsmatta och odling hela sommaren utan att slösa på vårt värdefulla grundvatten. Bidra till en levande trädgård utan att slösa på våra gemensamma resurser i sommar. Ekologiskt, hållbart och helt naturligt.

2019-03-01

Nu finns vi på Instagram

Nu försöker vi hänga med i alla sociala medier och har skapat ett Instagram konto ni kan följa. Vi heter zeo_concept och där kommer ni kunna följa oss, våra kunder och samarbetspartner. Har ni tips på vad ni vill se, så hör av er! På Insta, fb eller här på chatten. 

2019-02-28

Vårfint

Idag gör vi vårfint åt våra fina husdjur på kontoret. Självklart är allt från vatten till växter i vårt akvarium både planterat och renat i Zeolit. 

Följ oss i sociala medier!